Proizvodnja, skladištenje, dorada i pakiranje sjemenskog krumpira
- licencirana proizvodnja sjemenskog krumpira EUROPLANT G.m.b.H.

Tvrtka Agrico trade d.o.o generalni je zastupnik njemačke tvrtke Europlant za Republiku Hrvatsku. Tvrtka Europlant vodeći je proizvođač sjemenskog krumpira u Europi te ima preko 80 registriranih vrsta krumpira.
Tvrtka Agrico trade d.o.o. ima 10 godišnje iskustvo u skladištenju, doradi i pakiranju sjemenskog i jestivog krumpira i luka. U ranim počecima tvrtka Agrico trade d.o.o. započela je s proizvodnjom povrća ( jestivi krumpir, jestivi luk, kupus, mrkva) i proizvodnjom sjemenske kulture ( lučica luka i sjemenski krumpir ).
Posljednjih 5 godina tvrtka se specijalizirala samo za: proizvodnju, skladištenje, doradu i pakiranje sjemenskog krumpira. U Prelogu gdje je ujedno i sjedište tvrtke nalazi se moderno skladište kapaciteta 1000 tona sjemenskog krumpira. U skladištu se sjemenski krumpir čuva u box paletama a skladište posjeduje sustav aktivnog ventiliranja s kontroliranjem temperature i vlage proizvoda.
U mogućnosti smo Vam ponuditi kvalitetne sorte sjemenskog krumpira naše licencirane proizvodnje iz Republike Hrvatske te iz ostalih zemalja EU.

Robu isporučujemo u jutenim vrećama pakiranja 5, 10 i 25 kg te svih mogućih frakcija: 28-35, 35-45, 35-55, 55-65, a po Vašem zahtjevu mogu biti i druga pakiranja kao npr: jumbo vreće, box palete i dr.

Izlaz sjemenske robe je od 01.11 do 01.05 iduće godine.

Vaše narudžbe primamo tijekom cijele godine.

 

SORTE KRUMPIRA :

  VRLO RANE SORTE
 BELLAROSA
 COLETTE
 VIVIANA
  RANE SORTE
 CAMILLA
 MARABEL
 VINETA
 
 CONCORDIA
 EWELINA
 
 
 
 
  SREDNJE RANE SORTE
 LAURA
 MILVA
 SOLARA
 RED FANTASY
 JELLY
 

 

Krumpir kao namirnica

Krumpir je jednogodišnja zeljasta biljka i jedna je od najraširenijih namirnica na svijetu. U Europu su ga donijeli španjolski moreplovci prije više od 400 godina iz brdskih predjela Perua. Važnost krumpira u prehrani indijanskih plemena i njihovoj mitologiji uočena je na predmetima oslikanim motivima krumpira a ti predmeti, nađeni na obalama Perua, potječu i s kraja 2. stoljeća.

Krumpir se stoljećima uzgajao kao ukras kojim su se za vrijeme zabave kitile visoke ličnosti, pa čak i kraljevi. Do upotrebe krumpira kao namirnice za svakodnevnu prehranu došlo je iz više razloga: krumpir se lako uzgaja, urod mu je velik, zastupljen je tijekom čitave godine, prihvatljive je cijene, zasitan je, može se jednostavno pripremiti i na najrazličitije načine.

Više o krumpiru kao namirnici možete pročitati ovdje... VIŠE ...
 


NOVOSTI